Home Interieur 3 tips voor functionele en professionele deuren op kantoor 

3 tips voor functionele en professionele deuren op kantoor 

by admin
3 tips voor functionele en professionele deuren op kantoor

Ben jij jouw kantoorpand opnieuw aan het inrichten of ben je zelf een kantoorpand aan het (om)bouwen? Dan zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet een vloer kiezen voor je pand, een kleur voor de muren, een indeling, maar natuurlijk ook de deuren die jij in jouw kantoor wil hebben. Mensen kijken er snel overheen, maar deuren hebben veel invloed op de uitstraling van een ruimte. Het is dus belangrijk dat je deuren kiest die goed bij jouw bedrijf passen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kiezen van geschikte deuren!

1. Bestuur de ruimtes in je pand goed 

Voordat je deuren gaat uitkiezen is het belangrijk dat je alle ruimtes in je kantoorpand goed bestudeert en bedenkt hoe je er doorheen loopt en hoeveel ruimte er overblijft voor de deuren. Zo kun je ook al bepalen welke kant de deuren op open moeten gaan en of ze naar binnen of naar buiten open moeten gaan. Dit zijn allemaal dingen die je al moet weten voordat je deuren gaat bestellen, anders ga je veel tijd verspillen. De ruimte die je hebt bepaalt ook welke deursystemen het meest geschikt zijn voor jouw pand. Kijk daarnaast naar de hoeveelheid licht die in iedere ruimte naar binnen komt en welke ruimtes je visueel met elkaar wilt verbinden. Zo kun je een goed plan maken met betrekking tot de deuren die je gaat kopen. 

2. Bestel je deuren op tijd 

Heb je al een datum in je hoofd wanneer je gebruik wil gaan maken van het kantoorpand en wanneer alles dus klaar moet zijn? Zorg dan dat je de deuren voor het pand ruim van tevoren bestelt, zodat je zeker weet dat je de deadline haalt. Wees ook nauwkeurig met het opmeten en doorgeven van de maten, zodat je geen deuren in de verkeerde maat krijgt en deze weer terug moet sturen. Deuren zijn lang niet altijd uit voorraad te leveren en er kan behoorlijk wat tijd overheen gaan als de deuren besteld moeten worden!

3. Zorg dat alles een mooi geheel vormt 

Voor een professionele uitstraling is het belangrijk dat de inrichting van jouw kantoor echt een geheel vormt. Kies dus voor een duidelijke stijl die je ook doortrekt in je deuren en meubels. Probeer niet allerlei verschillende soorten deuren met elkaar te combineren, want dit zal een chaotisch effect geven. In een woonhuis zou dit leuk kunnen zijn, maar voor een kantoorpand misstaat het. Ten slotte is het verstandig om de binnendeuren in je pand professioneel af te laten werken. Zo blijven ze namelijk veel langer mooi en worden ze ook minder snel vuil. 

You may also like