Home Interieur Kinderbedden: de leukste trends

Kinderbedden: de leukste trends

by admin
Kinderbedden: de leukste trends

Ben je op zoek naar een leuk nieuw bed voor de kinderkamer? Lees dan snel deze blog, want wij vertellen alles over de nieuwste trends op het gebied van kinderbedden!

Van standaardbedden naar bedden ‘op maat’ van elk kind

De tijd heeft niet stilgestaan. Veel van de ouders van nu hebben als kind zelf waarschijnlijk in een rechthoekig standaardbed geslapen of hebben een stapelbed gedeeld met één van hun broers of zussen. Hoewel dit prima bedden zijn, opent er zich tegenwoordig een wereld aan keuzemogelijkheden.

Afhankelijk van de voorkeuren, interesses en de belevingswereld van je kind kan je voor een ander type bed kiezen. Van bedhuisjes van Emob tot kajuitbedden en tipibedden: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kies voor een passend thema

Wil je voor je kind een kamer creëren waarin hij tot rust kan komen, zijn hartje kan ophalen of zich in kan uitleven? Sta dan stil bij het karakter van je kind en kies een thema dat bij hem past. Probeer niet enkel op al te korte termijn te denken, maar denk na over een thema dat kan meegroeien met je kind.

Houdt je kind van de vrije natuur? Wat dacht je dan van een bos- of woudthema met een boomhutbed als kroonstuk?

Heeft je zoon of dochter een rijke fantasie? Is je kind fan van romantische sprookjes? Dan kan je misschien kiezen voor een prinsen- of prinsessenkamer met een hip kasteelbed als blikvanger.

Is je kind eerder een kleine avonturier? Dan is een avontuurlijke klim- en klauterkamer misschien wel op zijn plaats.

Of ben jij één van die ouders die thuis een kleine mama of papa in spe heeft rondlopen? Zo een kindje dat niets liever doet dan mama of papa nabootsen? Kies dan voor één van de bedhuisjes van Emob en geef je kind op deze manier zijn ‘eigen huisje’. Een eigen huisje dat een slaapplek biedt voor ’s nachts en een speelplek voor overdag…

Speel met kleuren en texturen

Heb je je aanpak afgestemd op de unieke voorkeuren van jouw kind? Kleed het bed en de slaapkamer dan verder aan met leuke materialen, kleurrijke muurpatronen en aangepaste bedbekleding. Ook wanneer je kinderkamer over een eerder kleine oppervlakte beschikt, zijn er met wat fantasie en creativiteit verschillende mogelijkheden die je kan benutten. Denk bijvoorbeeld aan magnetische verf of schoolbordverf waarop je kind zich met krijt kan uitleven, stoffen wasmanden bedrukt in een thema naar keuze en originele vloermatten die de kamer een extra toets geven.

Betrek je kind ook in het volledige proces: van de keuze van het thema tot het rond snuisteren in winkels en het uiteindelijke aankleden van de kamer. Hoe meer inspraak je kind heeft, hoe trotser hij zal zijn op het eindresultaat en hoe meer eigen de kamer zal aanvoelen.

Laat je inspiratie dus de vrije loop, volg de dromen van je kind en je kleine rakker zal voortaan slapen als een roosje!

You may also like