Home Overig Tips om je huis vakantieproof achter te laten

Tips om je huis vakantieproof achter te laten

by admin
Tips om je huis vakantieproof achter te laten

Ga je lekker met het hele gezin op vakantie? Dan is de kans groot dat je al dagen voor vertrek aan het nadenken bent over alle kleding die je mee wilt nemen, maar ook over de eventuele reis van het vliegveld naar de accommodatie waar jullie verblijven gedurende de vakantie. Een auto huren via Easyterra biedt dan uitkomst. Deze staat dan voor je klaar bij aankomst, zodat je verder helemaal nergens over na hoeft te denken. Toch is het wel belangrijk dat je voor je echt vertrekt, je huis nog even goed doorloopt en zorgt dat je niet alleen alles netjes, maar ook veilig achterlaat. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij thuiskomst ineens merkt dat iemand geprobeerd heeft zichzelf toegang te verschaffen tot je huis of nog erger, dat is ook gelukt. Om ervoor te zorgen dat jij je huis vakantieproof achterlaat, hebben we een aantal tips voor je.

Zorg dat alles schoon en netjes is

Hoe fijn is het dat wanneer je weer thuiskomt van vakantie, je huisje weer lekker schoon en fris is? Nu snappen we echt wel dat je hier nog lang niet aan wilt denken, maar zorgt het er wel voor dat je bij thuiskomst je vakantiegevoel nog net even wat langer vast houdt. je zit er namelijk niet op te wachten dat je eerst nog je bed op moet maken, voordat je eindelijk kunt gaan slapen. Zorg er dus voor dat je voor je weggaat nog even de stofzuiger en ook dweil door het huis haalt, zodat je zeker weet dat alles netjes en schoon is. Belangrijk is wel dat je geen ramen open laat, ook niet een klein raampje op zolder om het even te laten luchten in huis. Waarom dit niet verstandig is, vertellen we je nu.

Doe je ramen en deuren op slot

Wanneer je op vakantie een auto huren Portugal gaat, dan is het belangrijk dat je deze goed op slot doet wanneer je bijvoorbeeld aan het strand gaat liggen. Dit geldt daarom dus ook voor je huis. Inbrekers weten zichzelf namelijk gemakkelijk toegang tot de woning te verschaffen via de kleinste kiertjes. Je zult namelijk versteld staan van de hoeveelheid inbraken die gebeuren doordat mensen een klein raampje op zolder op de kiep laten staan om het huis toch te kunnen laten ventileren. Inbrekers zijn namelijk met een paar seconden binnen. Het enige wat ze hoeven doen, is het raam forceren, zodat ze helemaal open gaan en dan is het kinderspel om rustig door het huis te wandelen om te kijken naar waardevolle spullen en geld. 

Vertel het de buren

De meeste mensen spreken hun buren regelmatig. Toch kan het zijn dat je er niet aan denkt om ze te vertellen dat je op vakantie gaat. Het is dus wel aan te raden dit even te doen. Het is namelijk zonde dat je tijdens je vakantie een belletje krijgt dat iemand je huis is binnengedrongen, terwijl dit ook gewoon voorkomen had kunnen worden. Vraag je buren even of ze de afvalbak aan straat willen zetten en dat ze af en toe de post even weg willen halen. Niet alleen scheelt het jou een hoop werk, maar zorgt het er ook voor dat het huis er bewoonbaar uit blijft zien in de periode dat jij op vakantie bent. Zo kun je met een gerust hart op vakantie en is de kans op inbraak een stuk kleiner.

You may also like