Home Tuin Prefab kelder in tuin: wat je moet weten

Prefab kelder in tuin: wat je moet weten

by admin
Prefab kelder in tuin: wat je moet weten

Heb je overwogen om een extra ruimte te creëren in je huis, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Of misschien wil je gewoon meer opslagruimte of een speelkamer voor de kinderen? Dan is het plaatsen van een prefab kelder in tuin misschien wel de oplossing waar je naar op zoek bent. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over prefab kelders, van de voordelen tot aan de installatie.

Wat is een prefab kelder?

Een prefab kelder in tuin is een kelder die al volledig geproduceerd is in een fabriek en daarna in delen naar de bouwplaats wordt gebracht om daar geïnstalleerd te worden. Het is een alternatief voor het ter plaatse storten van een kelder en kan een stuk sneller en efficiënter zijn.

De kosten van een prefab kelder

De kosten van een prefab kelder in tuin zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kelder, de afwerking, en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen zijn prefab kelders goedkoper dan traditioneel gestorte kelders, maar de exacte prijs kan variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

Meer ruimte voor je huis

Een prefab kelder in tuin biedt extra ruimte voor je huis, zonder dat je daarvoor je tuin hoeft op te geven. Je kunt een prefab kelder bijvoorbeeld gebruiken als extra slaapkamer, hobbyruimte of opslagruimte. Doordat de kelder ondergronds is, neemt deze geen extra ruimte in beslag op je perceel. Daarnaast blijft je tuin vrij om te gebruiken zoals je wilt.

Snelle plaatsing

Een prefab kelder in tuin kan binnen enkele dagen worden geplaatst. Omdat de kelder voorgefabriceerd is, hoeven er ter plaatse geen muren te worden gemetseld of betonnen vloeren gestort te worden. Dit scheelt veel tijd en overlast. Bovendien is de kelder direct na plaatsing al bruikbaar.

Voordeliger dan traditionele bouw

Een prefab kelder in tuin is over het algemeen voordeliger dan een traditionele aanbouw of uitbouw. Dit komt omdat de kelder in de fabriek al op maat wordt gemaakt, wat zorgt voor minder afval en minder arbeidsuren op de bouwplaats. Bovendien is het onderhoud van een betonnen prefab kelder relatief laag.

Goede isolatie

Een prefab kelder in tuin is goed geïsoleerd en blijft daardoor ook in de winter warm. Dit komt doordat de kelder volledig van beton is en er geen naden of kieren zijn waar warmte doorheen kan ontsnappen. Daarnaast is het mogelijk om extra isolatiemateriaal aan te brengen als je dat wenst.

Veelgestelde vragen over prefab kelders in uw tuin

Heeft u nog vragen over prefab kelders voor uw tuin? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie en antwoorden.

Wat is het verschil tussen een prefab kelder en een traditioneel gebouwde kelder?

Het grootste verschil tussen een prefab kelder en een traditioneel gebouwde kelder is de manier waarop ze zijn gebouwd. Een traditionele kelder wordt op de bouwplaats gebouwd, terwijl een prefab kelder in een fabriek wordt geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats wordt geïnstalleerd. Dit betekent dat een prefab kelder over het algemeen sneller geïnstalleerd kan worden dan een traditionele kelder en ook minder overlast op de bouwplaats veroorzaakt.

Kan een prefab kelder op maat worden gemaakt om aan mijn specifieke behoeften te voldoen?

Ja, prefab kelders kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. De fabrikant kan de kelder produceren met specifieke afmetingen, toegangsdeuren, ramen en andere functies die nodig zijn voor de specifieke toepassing van de klant.

Hoeveel kost het om een prefab kelder te installeren?

De kosten van het installeren van een prefab kelder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kelder, de locatie, de toegankelijkheid van de bouwplaats en de specifieke kenmerken die nodig zijn voor de kelder. Over het algemeen zijn prefab kelders echter goedkoper dan traditioneel gebouwde kelders vanwege de efficiëntere bouwtechnieken die worden gebruikt.

Zijn er beperkingen aan waar een prefab kelder geïnstalleerd kan worden?

Er zijn enkele beperkingen aan waar een prefab kelder kan worden geïnstalleerd, aangezien deze moet worden geplaatst op een vlakke en stabiele ondergrond. Ook moet er voldoende ruimte zijn om de kelder te kunnen plaatsen, met inachtneming van eventuele vereiste afstanden tot aangrenzende gebouwen en eigendommen.

Nieuwsgierig naar meer berichten in de categorie tuin? Lees dan ook hottub in kleine tuin!

You may also like